Østrigsk kansler fløj som "selvbestaltet fredsdue" til Moskva og besøgte Putin – men med hvilket formål?

Mandag rejste Østrigs kansler, Karl Nehammer, til Moskva for at tale med den russiske præsident. Samtalen mellem de to ledere er blevet holdt hemmelig. ”Jeg tror ikke, at der har været stor begejstring i EU for besøget,” siger Lykke Friis.

Karl Nehammer holdt en pressekonference på den østrigske ambassade i Moskva efter besøget hos Putin. Det var et østrigsk krav, at de to regeringsledere ikke skulle holde en fælles pressekonference.
Karl Nehammer holdt en pressekonference på den østrigske ambassade i Moskva efter besøget hos Putin. Det var et østrigsk krav, at de to regeringsledere ikke skulle holde en fælles pressekonference.Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: Siden invasionen af Ukraine 24. februar har ingen regeringsledere fra EU talt ansigt-til-ansigt med Ruslands præsident, Vladimir Putin. Indtil for ganske nylig.

Mandag besøgte den østrigske kansler, Karl Nehammer, nemlig Putin i præsidentpalæet Novo-Ogaryovo vest for Moskva.

Samtalen varede 75 minutter og fandt sted for lukkede døre. Ingen video, ingen billeder, ingen fælles udtalelse efterfølgende. Kun de to statsledere og deres tolke var til stede, og informationer fra mødet har der ikke været mange af.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00