Om  
Bettina Jakobsen

Rigsrevisionens afdelingschef på vej mod EU

Et enstemmigt budgetkontroludvalg i Europa-Parlamentet har indstillet den nuværende afdelingschef i Rigsrevisionen, Bettina Jakobsen, til posten som ny dansk EU-revisor. Det er første skridt i retning af Luxembourg, men yderligere to godkendelser venter stadig.

Line Jenvall

Bettina Jakobsen nærmer sig den danske stol i Den Europæiske Revisionsret.

Det skriver flere medier, efter hun enstemmigt er blevet indstillet til stillingen som Danmarks EU-revisor af Europa-Parlamentets budgetkontroludvalg.

52-årige Bettina Jakobsen leder Rigsrevisionens Borger-afdeling, der blandt andet står for revisionen af en række borgernære ministerier, og Rigsrevisionen har i det hele taget dannet rammen om det meste af hendes karriere. Tiden her er kun blevet afbrudt af fem år i Bruxelles, hvor hun fra 1997 til 2002 arbejdede for Natos internationale revisionsgruppe.

Den kombination af dansk og international erfaring kommer hun til at trække på i sit nye job ved Den Europæiske Revisionsret i Luxembourg.

"Revisionen af de forskellige EU-områder er en vigtig opgave. Jeg vil særlig lægge vægt på, at revisionsresultaterne skaber værdi og effekt for borgerne i EU's medlemslande," siger hun.

Inden hun kan pakke kufferterne, skal Bettina Jakobsen også formelt godkendes på Europa-Parlamentets plenarsamling i Strasbourg 7. juli og af medlemslandene. På den anden side af godkendelserne bliver en EU-revisor udnævnt for en seks-årig periode med mulighed for forlængelse.

Alle EU's medlemslande er repræsenteret i Revisionsretten, og den danske stilling blev ledig tidligere i år, efter at den daværende EU-revisor og tidligere danske rigsrevisor Henrik Otbo pludselig døde 1. februar i en alder af 65 år.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bettina Jakobsen

Medlem, Den Europæiske Revisionsret (formand for tredje kammer), fhv. afdelingschef, Rigsrevisionen
cand.jur. (Københavns Uni. 1990), MPG (CBS og Københavns Uni. 2012)

0:000:00