Røde førstegangsvælgere i Frankrig slår ud med armene: "Det er som at vælge mellem pest og kolera - og hvorfor vælge en af de to?"

En af de udslagsgivende vælgergrupper til det franske præsidentvalg – de venstreorienterede unge – er frustrerede over, at Frankrigs præsident for de næste fem år enten hedder Emmanuel Macron eller Marine Le Pen. Hvad gør man, når valget er mellem to onder?

Jean-Luc Mélenchons støtter til march for "Den sjette republik". En stor del af den 70-åriges socialists tilhængere er unge mennesker.
Jean-Luc Mélenchons støtter til march for "Den sjette republik". En stor del af den 70-åriges socialists tilhængere er unge mennesker.Foto: Sarah Meyssonnier/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

PARIS: Den ene bliver anset for at være en vulgærkapitalistisk modstander af social retfærdighed. Den anden en racist, der vil trække Frankrig i retning af en revolution.

De unge franske venstreorienterede er mildest talt utilfredse med sortimentet af kandidater i præsidentvalgkampens slutspurt.

Valget står mellem den siddende præsident, socialliberale Emmanuel Macron, og udfordreren fra den nationalistiske højrefløj, Marine Le Pen. I første valgrunde var den venstresocialistiske præsidentkandidat Jean-Luc Mélenchon med sine 22 procent af stemmerne ellers tæt på at overgå Le Pen og dermed erobre den plads, der giver adgang til anden og afgørende runde.

0:000:00