"Sutteflaskeforbud er oppositionspolitik og EU-skepsis"

INTERVIEW: Politikere bør respektere, at de selv har overladt kemi-reguleringen til EU. Nationale forbud er ødelæggende for erhvervslivet, advarer Plastindustrien.
Anders Jerking
Fakta

Sagen kort
Et flertal uden om regeringen besluttede før sommerferien, at der skal indføres et nationalt forbud mod sutteflasker med bisfenol A.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har afvist at indføre forbuddet, fordi hun mener, at det vil stride mod EU-reglerne.
EU har lovet en ny undersøgelse af stoffet. Den er klar til maj. Samtidig sagde Eva Kjer i sidste uge, at hun får lavet en ny undersøgelse om stoffet på DTU. Den er klar til marts.
Oppositionen truer med et mistillidsvotum, men Dansk Folkeparti har givet ministeren en frist til marts.

De danske politikere må acceptere, at de selv har overladt det til EU at regulere kemi-området, lyder det fra Plastindustriens direktør, Peter Skov.

Han advarer om, at nationale forbud mod for eksempel bisfenol-A i sutteflasker vil være ødelæggende for de danske virksomheder.

"Hvis ikke industrien kan regne med, at politikerne selv overholder de regler, som de har vedtaget på kemikalie-området, så er industrien temmelig dårligt stillet med hensyn til at vælge råvarer, ligesom importører og forhandlere er dårligt stillet med hensyn til, hvad de lovligt kan markedsføre i Danmark. Politikerne har besluttet, at EU regulerer dette område, og så må vi holde os strikt til EU-reguleringen. Hvis vi ikke gør det, bliver det et gedemarked, hvor den danske industri får flere problemer oven i alle de andre problemer, som vi i forvejen har med at fastholde fremstillingsvirksomhed i Danmark," siger Peter Skov til Altinget.

Han peger på, at et nationalt forbud desuden bliver meget svært at opretholde, fordi varerne på grund af det indre marked alligevel vil komme til landet.

0:000:00