Efter 12 år: Formand for Forbrugerrådet Tænk stopper

Anja Philip genopstiller ikke til posten som formand for interesseorganisationen Forbrugerrådet Tænk: "Det har været en vild rejse."

58-årige Anja Philip stopper i Forbrugerrådet Tænk 23. april.
58-årige Anja Philip stopper i Forbrugerrådet Tænk 23. april.Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

Anja Philip, der har været formand for Forbrugerrådet Tænk i 12 år, fratræder ved udgangen af sin valgperiode 23. april.

Det oplyser den medlemsbaserede interesseorganisation i en pressemeddelelse.

Ifølge organisationen er den under Anja Philips formandstid lykkedes med at øge sin omsætning, synlighed og sit medlemstal.

Læs også

"Anja Philip har som formand gjort en enestående indsats i de 12 år, hun har været ansigt og stemme for organisationen. Vi har derfor meget at takke hende for. Vi står på tærsklen til en ny periode i Forbrugerrådet Tænk (...). Derfor er timingen også rigtig for dette skifte," lyder det fra organisationens næstformand, Per Jensen.

58-årige Anja Philip har tidligere været projektchef i Kræftens Bekæmpelse og vært i Danmarks Radio. Første gang, at medlemmerne af Forbrugerrådet Tænk valgte hende som formand, var i 2012, og siden har hun været på valg fem gange.

"Det er selvfølgelig svært at sige farvel, for Forbrugerrådet Tænk er en fantastisk organisation med en vigtig sag. Og det har været en vild rejse, vi har været på sammen fra et meget kritisk sted til den solide organisation, vi er i dag," skriver Anja Philip om beslutningen på LinkedIn.

Forbrugerrådet Tænk blev grundlagt i 1947 som Danske Husmødres Forbrugerråd for at varetage forbrugernes interesser i efterkrigstiden.

23. april tager næstformand Per Jensen over som fungerende formand, indtil der skal vælges en ny formand efter sommerferien.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anja Philip

Formand, Forbrugerrådet Tænk, medlem, 2030-panelet
cand.scient. cellebiologi (Københavns Uni. 1991), ledelsesfag DOL

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024