Det sker i EU: Parlamentarikere må tackle russisk påvirkningsskandale midt i lovgivningsslutspurt

De europæiske folkevalgte går ind i en intens uge, hvor de både skal håndtere en stormflod af lovgivning inden lukketid og anklager om, at medlemmer af Europa-Parlamentet har modtaget penge fra Rusland. Samtidig får Irland ny premierminister, og statsministeren skal dyste med de øvrige partiledere i SVM-regeringen om deres viden om EU.

Konservatives Pernille Weiss er én af de mange EU-parlamentarikere, som i denne uge skal forsøge at få stemt lovgivning igennem, inden Parlamentet lige om lidt går i valgkampsmode. 
Konservatives Pernille Weiss er én af de mange EU-parlamentarikere, som i denne uge skal forsøge at få stemt lovgivning igennem, inden Parlamentet lige om lidt går i valgkampsmode. Foto: Europa-Parlamentet
Rikke Albrechtsen

Mandag 8. april

EU’s udenrigschef, Josep Borrell, lægger mandag morgen ud med en pressekonference, hvor han giver en status over den nye europæiske mission, der skal hjælpe med at få styr på den usikre situation i Det Røde Hav.

De europæiske landbrugsministre mødes uformelt under det belgiske formandskab for blandt andet at se på landbrug i både det sydlige Vallonien og det nordlige Flandern, som har hver sin måde at udmønte EU’s landbrugspolitik på.

Europa-Parlamentets beskæftigelsesudvalg starter en intens uge i Parlamentet med blandt andet at godkende kompensation fra EU’s såkaldte globaliseringsfond til fyrede slagteriarbejdere hos Danish Crown.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00