Jens Henrik Thulesen Dahl
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) spørger uddannelses- og forskningsministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om at sikre inddragelse af aktørerne på området (FH, lægeforeningen m.v.)

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 167, Spørgsmål 7
Vil ministeren sikre inddragelse af aktørerne på området (FH, lægeforeningen m.v.), når ministeren skal fastsætte de nærmere regler for proportionalitetstest m.v., og vil ministeren oplyse, hvordan inddragelsen vil foregå?

Svar fra mandag den 18. maj 2020
18. maj 2020 Uddannelses- og Forskningsministeriet Børsgade 4 Postboks 2135 1015 København K Tel. 3392 9700 www.ufm.dk CVR-nr. 1680 5408 Med det fremsatte lovforslag L 167 foreslås proportionalitetstestdirektivet gennemført i dansk ret ved en såkaldt inkorporering, hvilket betyder, at direktivet i sin helhed vil gælde i Danmark ved vedtagelse af dette lovforslag. Idet direktivet dermed bliver en del af dansk ret, finder Uddannelses- og Forskningsministeriet ikke anledning til at fastsætte yderligere bestemmelser om proportionalitetstesten, udover hvad der følger af direktivet.

Ved udarbejdelse af forslag til ny eller ændret regulering af lovregulerede erhverv skal medlemsstaten, dvs. den ansvarlige ressortmyndighed, involvere alle berørte parter på passende vis og give dem mulighed for at fremføre deres synspunkter, eventuelt gennem offentlig høring. Dette følger af direktivets artikel 8, stk. 2.

Relevante aktører vil således få lejlighed til at blive hørt, inden der gennemføres nye eller ændrede regler inden for de enkelte lovregulerede erhverv og derved komme med bemærkninger, der kan indgå i proportionalitetsvurderingen af det påtænkte tiltag.

Ref.-nr.

2020-200
0:000:00