Jens Henrik Thulesen Dahl
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) spørger uddannelses- og forskningsministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om at der ved gennemførelsen af proportionalitetsvurderinger ikke kun tages højde for produkt- og forbrugersikkerhed m.v.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 167, Spørgsmål 8
I lovforslaget nævnes, at nationale foranstaltninger skal være begrundet i mål af samfundsmæssig interesse. Hvordan vil ministeren sikre, at der ved gennemførelsen af proportionalitetsvurderinger ikke kun tages højde for produkt- og forbrugersikkerhed, men at også hensynet til arbejdstagerens sikkerhed i form af at sikre relevante arbejdsmiljøfaglige uddannelser inddrages, der også gør det muligt at beskytte den offentlige sikkerhed og sundhed, dvs. 3. part?

Svar fra mandag den 18. maj 2020
Hensynet til beskyttelsen af arbejdstagere er et af de hensyn, som navnlig kan begrunde regler, der begrænser adgang til eller udøvelsen af lovregulerede erhverv.

Dette følger bl.a. af proportionalitetstestdirektivets artikel 6, stk. 2, som ved vedtagelsen af L 167 vil blive en del af dansk ret.

Som det følger af bemærkningerne til L 167 vil ansvaret for at overholde forpligtelserne i henhold til proportionalitetstestdirektivet – i overensstemmelse med det almindelige princip for sektoransvar for overholdelse af EU-retten – ligge hos den myndighed, hvor de regler, der begrænser adgangen til eller udøvelsen af lovregulerede erhverv, hører under.

Det er således op til de enkelte ressortmyndigheder at varetage relevante, faglige hensyn, når de påtænker at vedtage ny eller ændret regulering i forhold til adgangen til og udøvelsen af lovregulerede erhverv. Det gælder som nævnt oven for navnlig også hensynet til beskyttelsen af arbejdstagere. 18. maj 2020 Uddannelses- og Forskningsministeriet Børsgade 4 Postboks 2135 1015 København K Tel. 3392 9700 www.ufm.dk CVR-nr. 1680 5408 Ref.-nr.

2020-200
0:000:00