Aktører er skuffede: Regeringen afsætter ingen nye midler til jordreform

FL20: Regeringen prioriterer ikke midler til jordudtagning i sit forslag til en ny finanslov. I lyset af klimaudfordringen vækker det undren og ærgrelse hos blandt andre Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening.

Regeringen har netop skudt et pilotprojekt for jordfordeling i gang, men aktører havde håbet på yderligere midler i dette års forslag til en finanslov.
Regeringen har netop skudt et pilotprojekt for jordfordeling i gang, men aktører havde håbet på yderligere midler i dette års forslag til en finanslov.Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

"Vi er skuffede over, at det ikke indgår i forslaget, fordi hvis vi har en målsætning om, at vi skal have så stor en C02-reduktion i 2030, så hjælper det jo ikke, at vi sidder og siger, at vi skal vente, og nu skal vi se.

Søren Møller
Formand for styreprojektet "Det åbne land som dobbelt ressource" i Collective Impact

Vi har netop afsat 150 millioner kroner til multifunktionel jordfordeling, som skal give erfaringer med jordfordeling i stor skala. De erfaringer skal vi bruge, for at vi senere kan tage hul på den helt store jordreform. 

Mogens Jensen (S)
Fødevareminister

Regeringen har ingen planer om at afsætte beløb til opkøb og omlægning af jord på finansloven 2020.

Det, selv om Socialdemokratiet gentagne gange har peget på en jordreform som et af de vigtigste virkemidler til at reducere landbrugets klimabelastning.

Og det skuffer flere aktører, heriblandt Landbrug & Fødevarer. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00