Dansk Erhverv: Dagligvarekæder skal efterleve 13-punktsplanen

OPFØLGNING: Dansk Erhverv forventer, at de dagligvarekæder, der måtte mangle næringsangivelser på egne hjemmesider, vurderer deres egen indsats i forhold til 13-punktsplanen.

Sine Riis Lund
Fakta
13-punktsplanen om næringsangivelser:
Når der tilbydes opskrifter til kunderne, vil disse også omfatte sunde opskrifter. Egne opskrifter vil så vidt muligt indeholde en næringsangivelse. Det bestræbes, at opskrifter på et samlet måltid efterlever kostrådene.

Følgende skrev under på 13-punktsplanen: 
Dansk Erhverv, DSK - De Samvirkende Købmænd (SuperBest og Rema 1000 er medlemmer heraf), Dansk Supermarked, COOP Danmark, Lidl, Aldi, Dansk Shell A/S, Kuwait Petroleum (Danmark) A/S, OK amba og Statoil Fuel & Retail.

Næringsangivelser i detailkædernes opskrifter var et af 13 punkter fra 2007, der skulle hjælpe danskerne til at træffe sunde valg som led i kampen mod fedme.

Siden er der imidlertid ikke fulgt op på, om dagligvarehandlen har fulgt op på deres løfte. Det skriver Dansk Erhverv i et svar til fødevareminister Dan Jørgensen (S), der har henvendt sig til organisationen på baggrund af et §20-spørgsmål fra landbrugs- og fødevareordfører Erling Bonnesen (V).

Foranledningen til spørgsmålet var, at Altinget i januar beskrev, at flere kæder ikke oplyste om energifordelingen i deres opskrifter.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00