Fogh støtter Barfoed i multivitamin-sag

DOKUMENTATION: Anders Fogh Rasmussen støtter 100 procent op om Lars Barfoed i sagen om multivitaminjuice. Der skal ikke køres retssag, og EU-reglerne kommer i første række, selvom flertallet i Folketinget, mener noget andet, fastslår statsministeren.
Mikael Børsting

Det er således min opfattelse, at ministeren for familie- og forbrugeranliggender har handlet korrekt ved at meddele Folketingets Fødevareudvalg, at regeringen ikke har mulighed for at følge flertalsindstillingen i Fødevareudvalgets beretning af 17. november 2004

Anders Fogh Rasmussen
Statsminister
Medlem af Fødevareudvalget, Poul Henrik Hedeboe (SF), er lige som resten af udvalget, ved at være godt træt af sagen om multivitaminjuice. Et flertal i udvalget mener, at navnet er vildledende over for forbrugerne, men der er den hage ved sagen, at EU-reglerne vil det anderledes.

Lars Barfoed har flere gange slået fast, at han ikke kan følge folketingsflertallet, fordi det vil stride imod de EU-retlige regler på området. Og han mener slet ikke, at man kan køre en retssag mod et produkt, som allerede er lovligt i EU.

Utilfredse med Barfoed
Men Fødevareudvalget er ikke tilfreds med forbrugerministeren. Lars Barfoed har slet ikke vist vilje til at gå videre med sagen - på trods af det klare folketingsflertal.

Derfor har Poul Henrik Hedeboe (SF) nu rejst sagen overfor statsminister Anders Fogh Rasmussen:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00