GMO-debat i øjenhøjde

GMO: Folketingets Fødevareudvalg holdt onsdag en lukket høring om GMO. Blandt oplægsholderne var to landmænd, som gav et indspark til debatten baseret på praktiske erfaringer.
Folketingets partier forhandler netop nu om en ændring af reglerne for dyrkning af GMO i Danmark.
Folketingets partier forhandler netop nu om en ændring af reglerne for dyrkning af GMO i Danmark.
Peter Baggesgaard Hansen

Rent teoretisk kan man godt opstille en model, hvor sameksistens er muligt, men i virkeligheden bliver det meget problematisk.

Anders Lund
Økologisk landmand og formand for Planteudvalget i Økologisk Landsforening
Fødevareministerens GMO-høring i efteråret pustede til den polarisering, som præger den meget følelsesladede og ideologiske debat om genmodificerede fødevarer.

Oppositionen var så utilfreds med programmet, at den tog initiativ til en ny lukket høring, som blev afholdt på onsdagens møde i fødevareudvalget. Hensigten med indkaldelsen af de nye eksperter var at få uddybet de emner, som ifølge oppositionen manglede på høringsprogrammet i oktober.

Muligheder i GMO
"Vi kan måske ikke bidrage med ny forskning på området, men det er os, der har fingrene i jorden, os der ved, hvad der sker i praksis, når vi arbejder med tingene."

Sådan lyder det fra økologisk landmand og formand for Planteavlsudvalget i Økologisk Landsforening, Anders Lund. Han var én blandt fire oplægsholdere, som var inviteret til det lukkede møde i fødevareudvalget. De tre andre var seniorforsker Rikke Bagger Jørgensen, DTU, lektor Mickey Gjerris, Københavns Universitet, samt konventionel landmand Lars Hedermann Pedersen.

0:000:00