Om  
Henrik Frandsen
Laurids Rudebeck

Tønder melder klar med ny borgmester

Den nuværende 2. viceborgmester i Tønder, Henrik Frandsen (V), skal overtage kommunens borgmesterpost efter sin afdøde partifælle, Laurids Rudebeck.

Line Jenvall

Borgmesterposten i Tønder har stået ledig, siden Venstres Laurids Rudebeck i en alder af bare 56 år gik bort i starten af måneden. Men nu har partiet indstillet hans afløser, og det står dermed klart, at den nuværende 2. viceborgmester, Henrik Frandsen, bliver kommunens nye borgmester.

Det skriver Venstre i en pressemeddelelse.

"Det er med stor ydmyghed og respekt, at Venstre indstiller til posten nu på den meget triste og uvirkelige baggrund. Men det er også en nødvendig proces, da Venstre ønsker at følge op på den linje som Laurids Rudebeck har lagt ud," lyder det her fra formanden for partiets lokalforening, Lars-Erik Skydsbjerg.

Den nye borgmester er tidligere næstformand i Landbrug & Fødevarer, men trak sig fra den post efter at have tabt formandsvalget tilbage i 2012. Henrik Frandsen avler til dagligt svin i Skærbæk og blev første gang bragt i spil som kandidat til Tønders borgmesterpost i 2009, hvor kandidaturet endte med at blive Laurids Rudebecks. Sidste sommer gik han desuden efter en plads på Christiansborg ved folketingsvalget, dog uden held.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Frandsen

MF og gruppeformand (M), kommunalbestyrelsesmedlem (Tønderlisten), Tønder Kommune
landbruger (1985)

Laurids Rudebeck

Borgmester (V), Tønder Kommune
politileder

0:000:00