Debat

Verdens Bedste Fødevarer: Uddannelser i fødevarer er en mangelvare

Eftersom danskerne ikke ser ud til at blive bedre til at træffe gode valg om sunde madvarer, må der skrues op for uddannelsen af dem, der kan gøre en forskel på salget af sunde madvarer, skriver Steffen Andersen.

Hvorfor er det livsvigtigt med nye uddannelsesveje på fødevareområdet? Det er det, fordi Danmark konkurrerer mod eksempelvis Frankrig og Italien, og deres sælgere kan deres produkter til fingerspidserne, skriver Steffen Andersen.
Hvorfor er det livsvigtigt med nye uddannelsesveje på fødevareområdet? Det er det, fordi Danmark konkurrerer mod eksempelvis Frankrig og Italien, og deres sælgere kan deres produkter til fingerspidserne, skriver Steffen Andersen.Foto: Verdens Bedste Fødevarer
Steffen Andersen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Gå i Elgiganten og se på fjernsyn, og straks er der en sælger, der vil fortælle dig absolut alt om det fjernsyn, du kigger særligt længselsfuldt efter – om flydende krystaller og andet godt.

Men hvis du går hen i supermarkedet er der langt mellem dem, som ved noget om de enkelte madvarer, deres sundhedsværdi og hvad maden kan gøre for din krop. Og investeringen i din krop er alt andet lige vigtigere end investeringen i et nyt fjernsyn.

Behøver det være sådan? Vores kollektive viden om vores fødevarer er for lav og for at gøre noget ved dette, skal samfundet gøre en anden investering; nemlig en investering i uddannelser inden for fødevareområdet.

Både for de, som i dag arbejder med fødevarer og unge, der ønsker sig en videregående uddannelse til en fremtid i fødevarer.

I USA kan man for eksempel tage en Food MBA, men i Danmark er det småt med de vitaminrige uddannelsesveje inden for mad og sundhed. 

Hvor er cand.merc.næring?

Mejeriingeniøruddannelsen kommer tæt på, men nye uddannelser skal være rettet mod kommercialisering af produktviden – efter man har tilegnet sig viden om mad.

Lad mig foreslå, at man opretter en cand. merc.alimentum (næring). Og med lidt engelske ord til indholdet: "Commercial Food Economics, Health & Society and Modern Foods interaction with Pharmaceutical Products”. 

Hvis man ikke ved noget om et smagfuldt, sundt produkt, hvordan skal man så kunne fremme det i forhold til prisen?

Steffen Andersen
Formand, Verdens Bedste Fødevarer (VBF)

På CBS kan man måske oprette en HD "Commercial Food Economics".

Læs også

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Steffen Andersen

Formand, Verdens Bedste Fødevarer
marketing (CBS 1987)

0:000:00