WWF langer ud efter fodervirksomheders sojaambitioner: “De hænger for meget i bremsen”

INTERVIEW: WWF Verdensnaturfonden ønsker at få foderstofleverandørerne ud af busken i kampen for mere bæredygtig sojaimport. “Det er absolut ikke ambitiøst nok,” siger miljøfaglig chef Jacob Fjalland.

Miljøfaglig chef Jacob Fjalland i WWF Verdensnaturfonden frygter, at FEFAC kan blive til en syltekrukke, hvis ingen går forrest og fremlægger klare ambitioner for en mere&nbsp;bæredygtig sojaimport.<br>
Miljøfaglig chef Jacob Fjalland i WWF Verdensnaturfonden frygter, at FEFAC kan blive til en syltekrukke, hvis ingen går forrest og fremlægger klare ambitioner for en mere bæredygtig sojaimport.
Foto: WWF / Niclas Jessen
Sine Riis Lund

De hænger stadig i bremsen, og det er bare virkelig ærgerligt, fordi løsningerne er der.

Jacob Fjalland
Miljøfaglig chef, WWF Verdensnaturfonden

Det er ikke nok at sidde nede i FEFAC med korslagte arme og vente på, at alle de andre kommer med ambitionerne. Nogle skal gå forrest med ambitionerne, og det kan de sagtens. Der er stort set ikke sket noget i seks år i det initiativ.

Jacob Fjalland
Miljøfaglig chef, WWF Verdensnaturfonden

Nu må DLG og andre foderstofleverandører begynde at levere konkret handling for at sikre import af mere ansvarlig soja.

Opfordringen kommer fra WWF Verdensnaturfonden, der mener, at de danske foderstofleverandører er for fodslæbende med at presse på for en sojaproduktion, der i højere grad tager vare på de sydamerikanske skove og lokale indbyggere.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at SF har opfordret fødevareministeren til at skubbe på udviklingen i netop denne branche.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00