AAU trodser bibliometri-advarsel

BIBLIOMETRI: Det udvalg, der har det faglige tilsyn med udarbejdelsen af den bibliometriske indikatormodel, advarer om at udbrede modellen ned på universitetsniveau. Men på AAU har man allerede taget modellen i brug.
Foto: AAU
Uffe Laursen

I et brev fra Fagligt Udvalg under Forsknings- og Innovationsstyrelsen til de 67 faggrupper, der siden foråret har arbejdet med den bibliometriske forskningsindikator, advarer udvalget mod at modellen bruges til andet end i første omgang at fordele basismidler med.

Det skriver initiativtageren til en protestskrivelse imod niveauinddelingen, Claus Emmeche, formand for faggruppe 68, i et statusnotat om sagen.

Bør ikke bruges internt 
"Fagligt Udvalg opfordrer alle faggrupperne til at medvirke til at advare mod for nærværende at bruge de bibliometriske data til andre formål. Det er Fagligt Udvalgs anbefaling, at den bibliometriske forskningsindikator ikke bruges internt på institutionerne til måling af forskningsproduktionen for mindre enheder, institutter og lignende," skriver Fagligt Udvalg i brevet, der angiveligt samler op på forløbet af niveaudelingsprocessen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00