Dekan: Derfor er der brug for vores nye masteruddannelse

FORKLARING: Universiteterne kalder den en provokation, mens professionshøjskolerne kalder den nødvendig. Vi bad dekan på Metropol i København, Camilla Wang, forklare, hvorfor Danmark har brug for en ny masteruddannelse i offentlig ledelse leveret af professionshøjskolerne.
Tyson W. Lyall

Vi mener, at der er brug for en mastergrad i ledelse, som er endnu mere praksisrettet, og som tager et endnu stærkere afsæt i de faglige miljøer, lederne skal arbejde i. Det gælder blandt andet for sygeplejesker, lærere, pædagoger etc.

Camilla Wang
Dekan, Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet på Metropol
Fakta
Master i ledelse af offentlig velfærd henvender sig til ledere af fx skoler, biblioteker, politi og døgninstitutioner. Uddannelsen er normeret til 2,5 år, og er udviklet og udbudt i et samarbejde mellem professionshøjskolerne VIA, UCC og Metropol samt Universitetet i Agder i Norge. Tilmeldingsfristen til den nye uddannelse udløber den 1. juni 2013.

Kilde: Masteriledelse.dk

Efter sommerferien kan offentlige danske ledere starte på uddannelsen master i ledelse af offentlig velfærd på professionshøjskolen VIA i Aarhus eller UCC og Metropol i København.

Det danske akkrediteringssystem har imidlertid ikke godkendt uddannelsen, der udbydes via det norske universitet i Agder. Det har afstedkommet kritik fra universiteterne og rynkede bryn hos politikerne. Altinget | Forskning & Innovation bad derfor dekan for Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet på Metropol, Camilla Wang, om at uddybe baggrunden for det "provokerende" nye samarbejde.

For hvad skal vi med en ny, ikke-akkrediteret masteruddannelse i offentlig ledelse, når CBS, SDU og Aarhus Universitet allerede udbyder noget lignende? (Se evt. links nedenfor)

0:000:00