DF frygter centralisering af uddannelsesinstitutioner

René Christensen (DF) er bekymret for, at omprioriteringsbidrag vil føre til centralisering af uddannelsesinstitutioner i provinsen. Venstre vil ikke diktere fra Christiansborg.

Julie Lundbek

Venstres finansordfører Jacob Jensen fik rosende ord med på vejen fra René Christensen, når det kommer til de generelle initiativer i forhold til at sikre aktivitet i landdistrikterne.

Men Dansk Folkeparti er bekymrede for, at provinsens uddannelsesinstitutioner i fremtiden vil blive centraliseret på grund af regeringens effektiviseringer på uddannelsesområdet.  

Jacob Jensen (V) afviste at gå ind i prioriteringer på uddannelsesinstitutionerne fra centralt hold for at sikre, at de forbliver i provinsen og ikke centraliseres som følge af regeringens effektiviseringer. 

"Vi har jo en opbygning, også omkring uddannelsesinstitutionerne, som har armslængde til Folketinget. Det er selvstændige bestyrelser og ledelser, som jo netop er sat i verden til vurdere, hvordan de får mest ud af det budget og de midler, som de nu engang har," lød det fra ordføreren, som altså ikke gav nogen garantier.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00