DTU’s aftagerpanel: Regeringen giver studerende en kæmpe ulempe med etårige kandidater på ingeniørområdet

De toårige kandidater har kompetencer til at være med til at løse store udfordringer som klima, energi og forsvar, som de etårige kandidater ikke vil kunne. Sådan lyder det fra DTU's Aftagerpanel, der gerne vil have regeringen til at genoverveje en reform på ingeniørområdet. 

Innovationsdelen af ingeniørfaget kommer ifølge Oscar Borries til at "lide voldsomt", hvis kandidaten bliver halveret. 
Innovationsdelen af ingeniørfaget kommer ifølge Oscar Borries til at "lide voldsomt", hvis kandidaten bliver halveret. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sofie Ewertsen Nissen

En etårig kandidatuddannelse vil betyde, at nyuddannede ingeniører i fremtiden kommer ud fra studiet uden de rette kompetencer.

Det er en stor ulempe for både de studerende, da de ikke kan konkurrere på et globalt jobmarked, men det bliver virkeligheden, hvis regeringens reform af kandidatuddannelser kommer til at ramme ingeniørkandidaterne.

Det mener Oscar Borries, der er matematiskchef for softwarevirksomheden TICRA. Han er én af 14 aktører fra DTU’s Aftagerpanel, der sammen har sendt et brev til Folketingets uddannelsespolitiske ordførere. De håber, at de kan få regeringen til at genoverveje sin beslutning om at halvere op imod halvdelen af alle kandidatuddannelser på ingeniørområdet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00