S afviser at give bud på nyt BNP-mål

FORSKNINGSMIDLER: S-SF er utilfredse med, at regeringen fra 2013 vil drosle forskningsinvesteringerne ned på 1 pct. af BNP. Men S vil ikke selv give et bud på et mere ambitiøst investeringsniveau i forskning.
S-SF er utilfreds med regeringens målsætning om kun at bruge 1 procent af BNP på forskning. Men de to partier binder sig ikke selv til et mere ambitiøst BNP-mål.
S-SF er utilfreds med regeringens målsætning om kun at bruge 1 procent af BNP på forskning. Men de to partier binder sig ikke selv til et mere ambitiøst BNP-mål. Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Jørgen Skadhede
S-SF vil ikke acceptere regeringens plan om at drosle de offentlige forskningsinvesteringer ned på 1 procent af BNP. Men Socialdemokraterne vil heller ikke selv komme med noget bud på, hvad investeringsniveauet så bør være i stedet.

I 2010 er de offentlige forskningsinvesteringer på cirka 1,05 procent af BNP. Når regeringen fra 2013 vil drosle det niveau ned til 1 procent af BNP, så vil det efter Finansministeriets skøn give en besparelse på cirka 700 millioner kroner i forhold til de 19,3 milliarder kroner, som regeringen regner med at bruge på forskning i 2011.

Bør I ikke selv komme med et bud på, hvad investeringsniveauet så bør være?

"Du kan sige, at det ekstra bidrag, vi kommer med, det er annulleringen af de besparelser, som regeringen lægger op til," siger finansordfører Morten Bødskov (S).

0:000:00