Aaja Chemnitz Driefer
svarer
Christina Egelund

Vil ministeren være åben overfor at fjerne de lovgivningsmæssige hindringer, der er for buddy-ordninger til grønlandske studerende i Danmark?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Grønlandsudvalget, Spørgsmål 53

De grønlandske studerende i Danmark betragtes som danske studerende og det kan være en hindring for at få adgang til buddy-ordninger, kulturpas mv. under studiet i Danmark. Vil ministeren være åben overfor at fjerne de lovgivningsmæssige hindringer, der er for dette på uddannelsesområdet?

Svar fra mandag den 10. juni 2024

Det er vigtigt, at de videregående uddannelsesinstitutioner tager godt imod grønlandske studerende, der kommer til Danmark for at studere. Det er min forventning, at de videregående uddannelsesinstitutioner sørger for at skabe gode velkomsttilbud og tilbud undervejs på studierne for grønlandske studerende såvel som for andre studerende, der kommer til Danmark for at studere.

Aktiviteter målrettet eksempelvis internationale studerende initieres af de videregående uddannelsesinstitutioner, som derfor også selv beslutter rammerne, herunder målgruppen, for aktiviteterne. Der er ikke lovgivningsmæssige hindringer for, at grønlandske studerende kan indgå.

Jeg er enig i, at det er vigtigt, at grønlandske studerende får en god studiestart, og at det i den forbindelse kan give god mening at lade sig inspirere af tiltag for internationale studerende. Uddannelses- og Forskningsministeriet vil i dialog med den videregående uddannelsessektor og med afsæt i den seneste tids fokus på grønlandske studerendes trivsel have fokus på, hvordan vi bedst understøtter gode uddannelsesforløb for grønlandske studerende, mens de studerer i Danmark.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024