Lise Bertelsen
svarer
Christina Egelund

Hvordan skal universiteterne håndtere demonstrationer på universiteternes grund, herunder i tilfælde af demonstranter, som indtager store arealer på universiteterne i en længerevarende periode?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Uddannelses- og Forskningsudvalget, Spørgsmål 290

Vil ministeren redegøre for, hvordan universiteterne skal håndtere demonstrationer på universiteternes grund, herunder i tilfælde af demonstranter, som indtager store arealer på universiteterne i en længerevarende periode?

Svar fra torsdag den 13. juni 2024

Der eksisterer ikke centralt fastsatte retningslinjer for universiteternes håndtering af demonstrationer. Det vil derfor altid være en ledelsesmæssig vurdering, hvordan en demonstration skal håndteres. Vurderingen afhænger af den specifikke situation og det pågældende universitets lokale retningslinjer.

Universiteternes formål er at bedrive forskning og uddannelse, og det skal til enhver tid være frit og trygt for alle studerende og ansatte at færdes på universiteternes arealer. Det er derfor afgørende, at universiteterne i tilfælde af demonstrationer mv. er opmærksomme på hensynet til både at værne om universiteternes kerneopgaver og trygheden for studerende og ansatte samt om retten til ytringsfrihed og forsamlingsfrihed.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024