Sandra Elisabeth Skalvig
 svarer 
Christina Egelund

Mener ministeren, at det er rimeligt, at erhvervserfaring fra Region Sjælland vægtes højere end selvsamme erhvervserfaring andre regioner ved kvote 2-optag på CBS?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 1037

Mener ministeren, at det er rimeligt, at erhvervserfaring fra Region Sjælland vægtes højere end selvsamme erhvervserfaring fra f.eks. Region Hovedstaden ved kvote 2-optag på Copenhagen Business School (CBS)?
Skriftlig begrundelse:
Ingen.

Svar fra torsdag den 13. juni 2024

Personer, der ansøger om optagelse i kvote 2, skal vurderes ud fra kriterier fastsat inden for rammerne af adgangsbekendtgørelsen.

I forhold til CBS’ vurderingskriterium i kvote 2 om erhvervserfaring fra udviklingsregioner i EU, som Region Sjælland er omfattet af, har Uddannelses- og Forskningsstyrelsen vurderet, at det er et fagligt og objektivt kriterium i henhold til adgangsbekendtgørelsens bestemmelser.

Vi har politisk besluttet, at institutionerne inden for rammerne af adgangsbekendtgørelsen skal have frihed og ledelsesrum til at vurdere og beslutte, hvad der giver mening og kan være relevant i vurderingen af ansøgernes faglige kvalifikationer i forbindelse med optag på de videregående uddannelser. Det finder jeg rimeligt, og jeg henholder mig derfor til, at det vurderes, at kriteriet opfylder rammerne i bekendtgørelsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024