Minister holder fast: Vi sparer ikke på uddannelserne

OMPRIORITERING: En beskæring på 550 millioner kroner på uddannelsesområdet de næste fire år, kommer ikke til at betyde forringelser af uddannelserne, fastholder minister. Men hun vil stadig ikke give et bud på, hvordan det undgås.

Andreas Wind

Diskussionen om uddannelsernes reklamebudgetter fortsætter efter endnu et samråd tirsdag.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) fastholder, at de 550 millioner kroner, regeringen over fire år vil sende fra uddannelsesområdet til politiet, ikke bliver besparelse på uddannelserne.

Pengene skal nemlig gå fra uddannelsesinstitutionernes reklamebudgetter, og dét er ikke uddannelse, mener Halsboe-Jørgensen.

Ministeren oplyste på samrådet, at der på uddannelsesinstitutioner på hendes ressortområde i 2019 blev brugt 118 millioner kroner på reklamer, annoncering og kampagner. Tallene mangler dog at blive konsolideret.

”Det er jo ikke uddannelse, institutionerne bruger de her penge på i dag. Det er markedsføring. Ergo går det heller ikke ud over undervisningen derude,” sagde ministeren om konsekvenserne af beskæringen.

Regeringen foreslår, at der spares 93 millioner kroner om året på reklamer hos institutionerne under Uddannelse- og Forskningsministeriet fra 2022 og de følgende år.

Dermed er der ifølge ministeren stadig penge at reklamere for hos institutionerne.

Diskussion om udmøntning tages i forhandlingslokalet
Ministeren vil dog stadigvæk ikke givet et bud på, hvordan regeringen har tænkt sig at sikre, at uddannelserne fremover ikke vil reklamere for så store summer.

Det, mener hun, hører til i forhandlingslokalet blandt de partier, der vil stemme for en besparelse.

0:000:00