Typevalget fejrer 1 år

[caption id="attachment_10027" align="alignright" width="300"]Foto: Jacob Bøtter / Wikimedia Commons. Foto: Jacob Bøtter / Wikimedia Commons.[/caption]I dag er det præcis et år siden at to partier meldte sig ud af forsvarsforliget og de øvrige forligspartier blev enige om at Danmark skulle købe 27 F-35 Lightning II-kampfly. Forud var gået præcis fire ugers "debat" på baggrund af regeringens fremlæggelse den 12. maj af beslutningsgrundlaget.

Hvad er der så sket siden i kampflyprogrammets arbejde? Først og fremmest lidt organisatoriske småtterier. Direktøren er rejst og en ny udpeget. Kontoret er flyttet fra ministeriet i Københavns indre by til materiel- og indkøbsstyrelsen i Ballerup.

På kontraheringsniveau "forhandler" man fortsat om den endelige kontrakt, som skal munde ud i forelæggelsen af et aktstykke i Folketingets finansudvalg. Det vil sandsynligvis ske til efteråret. Det står ikke helt klart om forsvarsministeren inden da vil forelægge aktstykket for forsvarsforligskredsen til orientering og eventuel kommentering. Aktstykket vil sandsynligvis blot blive behandlet i finansudvalget ligesom så mange andre aktstykker, hvor ministre får det endelige grønne lys til at bruge penge fra finansloven på dette og hint. I et aktstykke oplyser en ressortminister hvilke(n) konto på finansloven pengene tages fra.

Login