Analyse af 
Andreas Krog

Forsvarsforhandlinger: "Show down" om kvindelig værnepligt nærmer sig

Hvem blinker først i striden om kvindelig værnepligt? Regeringen eller Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne? Det er spørgsmålet i forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig. "Show down" kan komme meget snart. For regeringen har en bagkant.

Danmarksdemokraternes formand Inger Støjberg (t.v) og forsvarsordfører Lise Bech (i midten) lyttede, da forsvarsminister Troels Lund Poulsen (t.h.) den 28. juni sidste år præsenterede det nuværende forsvarsforlig.
Danmarksdemokraternes formand Inger Støjberg (t.v) og forsvarsordfører Lise Bech (i midten) lyttede, da forsvarsminister Troels Lund Poulsen (t.h.) den 28. juni sidste år præsenterede det nuværende forsvarsforlig.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Hvis forhandlingerne om et revideret forsvarsforlig var en western, så er der lige nu optræk til "show down" på hovedgaden. 

Forhandlingerne er gået ind i slutfasen, og en aftale kan meget vel se dagens lys sidst på ugen. Der er nogenlunde konsensus om de anskaffelser af kampvogne, sonar og luftforsvar, som regeringen har foreslået, skal indgå i forliget.

Ét punkt skiller dog stadig vandene mellem SVM-regeringen og to centrale oppositionspartier. Det er naturligvis forslaget om kvindelig værnepligt.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00