Skal missilradaren partout sidde på en fregat?

[caption id="attachment_9137" align="alignright" width="300"]Foto: Andreas Krog. Foto: Andreas Krog.[/caption]Når man hører på folk fra Søværnet eller folk repræsenterende store internationale radarproducenter, så lyder det nogle gange som om, at den eneste måde Danmark kan deltage i NATO’s ballistiske missilforsvar, er ved at installere radarerne bag på de danske fregatter. Men der er faktisk en anden mulighed, som er langt mere mobil, sikrer langt højere udnyttelsesgrad og kan tilføre BMD-setup’et en øget diskrimination.

Det er en mobil missilradar installeret på toppen af en stor ladvogn i stil med den TPY-2 radar, som USA har opstillet i Tyrkiet.

Ved at vælge denne model, så får vi for det første en radar, som kan sejles, køres eller flyves - hvis det skal gå stærkt - lige derhen, hvor der er brug for den. Vi er ikke afhængig af at der er vand i området, ligesom vi ikke skal vente på at skibet kommer frem. Er der akut behov for radaren et sted, så er det bare ind i et transportfly med den, eller bag på en lastbil.

Login