Tidligere chef for Forsvarets indkøb ansat i Terma

Kun tre måneder skulle der gå fra Niels Bundsgaard forlod stillingen som chef for Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) til han startede med at arbejde i Danmarks største forsvarsvirksomhed, Terma, der er storleverandør til Forsvaret. Her starter han nemlig i dag som "senior advisor". Det fremgår af Niels Bundsgaards profil på Linkedin.

Niels Bundsgaard kom i søgelyset sidste år, da det kom frem, at han deltog i en reception hos lobbyfirmaet Rud Pedersen med repræsentanter for lastbilproducenten Scania, der var den ene af to producenter tilbage i den afsluttende fase af indkøbet af lastbiler for mere end en mia. kroner. Receptionen blev afholdt i november sidste år i anledning af at lobbyfirmaets “senior military advisor” Ebbe Rosgaard fyldte 70 år. Rosgaard er tidligere chef for Flyvevåbnet og er i dag ansvarlig for Rud Pedersens portefølje af forsvarskunder.

Konkurrencen om at sælge mellem 700 og 900 lastbiler til Forsvaret samt en tilhørende flerårig serviceaftale til en samlet værdi af op mod to milliarder kroner var på tidspunktet for receptionen gået ind i sin afsluttende fase i det deltagerne den 4. november indleverede deres sidste og bedste bud til FMI. Herefter gik FMI i gang med at vurdere tilbuddene og skrive sin indstilling til politikerne. Niels Bundsgaard og hans folk i FMI sad altså netop på det tidspunkt o lagde sidste hånd på indstillingen.

Login