Enhedslisten: Kampflykøbet skal debatteres i folketingssalen

Som redaktøren på nærværende kampflynyhedssite altid har sagt, så er et kampflyindkøb nærmest ikke afgjort før flyene lander på køberlandets flyvestationer. De politiske og økonomiske interesser er så store, at der kæmpes stort set helt indtil flyene er på finale til landingsbanen i køberlandets flyvestation.

Det ser vi et glimrende eksempel på i dag, hvor Enhedslisten har meldt ud, at de vil have kampflyindkøbet til debat i folketingssalen. Planen var ellers at indkøbet skulle endegyldigt besejles på torsdag ved Finansudvalgets behandling af Aktstykke 31. Heri beder forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen om knap 16,4 mia. kroner fra statskassen til at indkøbe de 27 F-35 fly samt simulatorer, supportudstyr og lignende.

Men ethvert folketingsmedlem kan fremsætte et beslutningsforslag og få det behandlet i folketingssalen. Og hvis et medlem af finansudvalget gør det i forbindelse med udvalgets forestående behandling af et aktstykke, så bliver behandlingen af aktstykket sat på pause. Det er kutymen.

Login

 • Anmeld

  D.Staal

  @andreas. Nu er elektroniske håndbremser også ved at være ret almindelige i biler, konens Fiat har ihvertfald en.
  Fly "håndbremser" er forøvrigt ikke noget man stoler på mens flyet er på jorden. Hydrauliske akkumulatorer siver tryk når fly står stille og derfor står fly altid med klodser for hjulene. På mindre fly kan du spæde trykket op med en håndpumpe, på større fly skal du som minimum, starte flyets APU, eller motorer. Netop pga dette starter man ofte den motor op der giver tryk til netop bremserne på fly med flere motorer. For nogle år siden testede man faktisk rent elektriske bremser på F-16, ved dog ikke hvad det førte til. Du aktiverer bremserne elektrisk men de bliver bremset hydraulisk.

 • Anmeld

  christian beier

  Politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen bekræfter, at målet er et kommunistisk samfund.
  Utalt 2011 !!!

  Per Clausen om Ukraine 2014
  Den forfærdelige ulykke med nedskydningen af det malaysiske MH 17 må ikke bruges af parterne i det politiske spil mellem Rusland og Ukraine. Det er lige så uacceptabelt, at Ukraine i ly af opmærksomheden om MH 17 forstærker konflikten gennem en militær offensiv i Øst-Ukraine, som det er, at Rusland fortsat forsyner separatisterne med våben og bruger dem til at varetage Ruslands interesser.

 • Anmeld

  QA

  Før vi -befolkningen- via folketinget beslutter at køber kampfly for ca 16 mia kr med levetidsomkostninger på ca 57 mia og hertil kommer en række endnu ikke opgjorte investeringer og driftomkostninger er det viktig at befolkningen oplyses om hvile benefit i form af måske produktionsordre men især af surstainment ordre dansk industri vil få. Alle andre deltagende lande dvs minus danmark der deltager i dette projekt har op til 70-100 medarbejdere der supporter landenes industri. Danmark har højt regnet 1. Så lad os venligst høre fra ministren hvordan han vil sikre at de mange milliarder der skal gå til vedligeholdelse af Danske F-35 også finder vej tilbage til Danmark og danske arbejdspladser.

 • Anmeld

  Alex

  F-35 kamflyet sender data tilbage til producenten Lockheed Martin og kan i følge Norges forsvars minister kompromittere pilotens sikkerhed https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2017/11/21/195349469/f-35-utfordrer-nasjonal-suverenitet