Lunken lobbyisme på Roskilde Airshow

Når Roskilde Lufthavn i weekenden danner rammen om Roskilde Airshow bliver det kun med deltagelse fra ganske få af kandidaterne i konkurrencerne om nye kampfly og ny maritime helikoptere. Lockheed Martin stiller med en F-35 Joint Strike Fighter-simulator mens Eurofighter (kampfly) og Sikorsky (helikoptere) kun stiller med sælgere og souvenirs.

På kampflysiden havde Gripen luftet muligheden for lige frem at sende et fly, men det bliver ikke til noget. Og Eurofighter prioriterer at sende deres fly til et lignende airshow i Polen. Måske klogt nok, når man tænker på at europæerne ingen gang er med i den danske konkurrence. De vil gerne med, og derfor møder de da også frem i Roskilde. Boeing er generelt meget aktive i stakeholderplejen, men har valgt ikke at bejle til den brede offentlighed. Når konkurrencen genoptages efter et valg bliver billedet helt sikkert anderledes.

Sikorsky er den eneste fra helikopterkonkurrencen. Ikke overraskende, da denne konkurrence ikke tiltrækker sig den store offentlige opmærksomhed. De medbringer dog ikke en Black- eller en Seahawk.

Login