De store har delt helikopter-rovet

12 danske forsvarsvirksomheder er gået sammen for at se på hvordan, de får mest ud af det indkøb af maritime helikoptere, som Danmark forventes at foretage senere i år. For den udenlandske helikopterproducent, der vinder ordren i 3 mia. kroners størrelsen, er forpligtiget til at sende ordrer for et tilsvarende beløb tilbage til den danske forsvarsindustri over en ti-årig periode.

Men meget tyder på, at uanset hvem af de to tilbageværende kandidater, der trækker det længste strå, så er det meste af rovet allerede delt mellem tre af de største virksomheder i den danske forsvarsindustri, Terma, Danish Aerotech og Systematic.

Lad os se nærmere på formuleringerne i pressemeddelelserne. Vi starter med Sikorsky, der sammen med Lockheed Martin med flere har tilbudt os, at vi gennem US Navy kan købe den store MH-60R Seahawk-helikopter.

Login

 • Anmeld

  Lars-Henrik Arvedsen

  Jeg ville tro at de 3 ovennævnte virksomheder løber med det meste, men man må ikke overse at DK har en forholdsvis stor produktion af skibsudstyr - heraf kan noget være interessant for USNavy - f.eks indgår danske pumper i de to hangarskibe til Royal Navy bl.a. - Desuden har Thrane og Thrane nok også en chance - Det kan jo altsammen være et spørgsmål om hvor specifikt militært udstyret skal være, eller om det blot anvendes militært - USNavy har jo haft en højtstående officer til i mer end et år at gennemgå - som det blev udtrykt: "hvorledes vi gør tingene her"

 • Anmeld

  Cphmoose

  Jeg vil ikke kloge mig på fordele og ulemper ved privat vedligehold kontra flv værksteder.

  Men jeg håber ikke at en evt. "out sourcing" af vedligehold til Danish Aerotech kan tælle som modkøb.

  Cphmoose

 • Anmeld

  edmonton search engine optimization expert

  Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to shoot you an e-mail.
  I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it develop over time.