Fejl på mere end hver anden EH-101 motor

På et samråd i Folketingets Forsvarsudvalg tirsdag eftermiddag, oplyste Forsvarsminister Nick Hækkerup, at der er blevet fundet fejl på 26 af de 51 motorer, som det danske Flyvevåben har til sine i alt 14 EH-101 helikoptere.

I foråret 2012 trak det store overskrifter, da Flyvevåbnet kunne konstatere store problemer med motorerne på de danske EH-101 helikoptere. Og sagen kulminerede med et samråd i Folketingets Forsvarsudvalg den 31. maj 2012. Her kunne Nick Hækkerup ikke fortælle noget om problemernes samlede omfang, hvad det ville koste at udbedre og hvem der skulle betale - Danmark eller motorproducenten. Men ministeren lovede at vende tilbage med de oplysninger til udvalget.

Det har ministeren ikke gjort af egen drift. Men da udvalget i dag havde ministeren i samråd om den rapport fra Rigsrevisionen om EH-101 helikopterne, som kom i oktober sidste år, spurgte Venstres forsvarsordfører Troels Lund Poulsen ind til motorsagen.

Login

 • Anmeld

  Alf Blume

  51 motorer - så er der jo slet ikke noget problem, da der kun er 14 fly, som bruger 42 motorer. En fejl kan jo være så mange ting, ikke nødvendigvis noget der betyder at motoren ikke kører, men øjensynlig at den skal efterses eller have dele skiftet ud tidligere end ellers?

  http://www.flickr.com/photos/alfblume/2564662668

 • Anmeld

  tom

  Det er bare mere end "for dårligt" at der
  1. Ikke er kastet lys over motorproblemerne
  2. Ikke kan oplyses hvem der betaler
  3. At FCH har sørget for at Rigsrev ikke længere kan
  kritisere Forsvaret
  4. Det værste er vel at ingen forsøger at placere ansvar
  og evt. årsag til de opståede motor defekter, der åben-
  bart kun opstår på RDAF EH-101 iflg RTM. Tankevækkendene.
  vh Tom

 • Anmeld

  Rudi Hansen

  Mojn.

  Motor problemet, er nok blevet et hver dags kost, nu har Philips hjemtrukket ca. 50.000 El. Hånd knive, problemet var den lille El. Motor i kniven, problem med BMW billes motor, F 35 JSF Fik flyveforbud pga. Motoren,vores nye fregatter haft små motor probleme.

  Nu er det AW 101 MERLIN motor det ikke har det godt, men vi havde jo også, mange probleme, med vores dengang S61 SEA KING. De har også haft begynde, probleme med deres motore i begyndelsen, vores Westland Mk 80 - 90 LYNX har også haft mange motor problem... Men alt var i begyndelsen, så Flyvevåbnet kende jo de "små børne sygdomme, de har ved begyndelsen"

  @Tom

  Du skrive "Hvem der skal betale" Du ved sikket, at det er noget som heder fabriks garanti, og jeg har læst at MERLIN s motor har 10 år. Alså det er Agusta - Westland som har ansvaret på vores 42 MERLIN motorer nogle år endnu.

  Vh.
  Rudi

 • Anmeld

  Danmark afviste hjælp til EH-101-problemerne « nytkampfly.dk

  [...] april 2012 kom det frem, at der var fundet fejl på adskillige motorer. Og i februar 2013 gjorde forsvarsminister Nick Hækkerup status under et samråd i Folketingets Forsvarsudvalg. Han [...]

 • Anmeld

  Hækkerup taler om usandt om motorhandel « nytkampfly.dk

  [...] så klart, at der var store problemer med motorerne. 26 ud af 51 viste sig at være fejlbehæftede. Det kom frem i en bisætning ved et samråd om noget helt andet i februar i år. Og i torsdags kunne ministeren så forklarer, [...]