Thornings pressechef og CMS-professor skal hjælpe Wammen

Forsvarsminister Nicolai Wammen opruster nu kraftigt hvad angår ministeriets kommunikationsindsats og politikudvikling. Det sker dels med ansættelsen af statsminister Helle Thorning-Schmidts pressechef, Lea Juel Henriksen, som ny presse- og kommunikationschef i Forsvarsministeriet.

Og dels med ansættelsen af professor Mikkel Vedby Rasmussen fra Center for Militære Studier ved Institut for statskundskab på Københavns Universitet. Han er fra 1. august ansat som leder af et nyt sekretariat for politikudvikling i ministeriet. Det oplyser Forsvarsministeriet til nytkampfly.dk.

I forbindelse med ansættelsen tager Mikkel Vedby Rasmussen orlov fra stillingen på Københavns Universitet. Mikkel Vedby Rasmussen har været medlem af Forsvarskommissionen af 2008 og er en af landets førende eksperter på forsvarsområdet.

Login

 • Anmeld

  Lars Hansen

  Ekspert i hvad?

 • Anmeld

  Andreas

  @Lars: Forsvarsområdet. Antog at det gav sig selv, når manden kommer fra CMS til FMN og har siddet i forsvarskommissionen.

 • Anmeld

  jenoghen

  Hvad er så en ekspert?
  Lad os endelige bruge Niels Bohrs strålende og præcise forklaring:

  "En ekspert er en person, som har begået alle de fejl, som er muligt at begå inden for et begrænset område." ;-)

 • Anmeld

  Lars Hansen

  Tillad mig at være uenig - forsvarsområdet er MVR ikke ekspert i - hvad synes mig oplagt.

  Måske ekspert i at gøre sig til for vores politikere - der sikkert også er mere trygge ved at modtage rådgivning fra en, som ikke er belastet af militærfaglig viden, men har samme baggrund som dem selv som DJFØ’er - MVR anbefalede også vores statsminister skulle have sig en ’national security advisor’ man må så gætte, hvem det mon eventuelt skulle være...

  Eller måske ekspert i at udtale sig om emner pågældende ingen viden har om - fx. ved i medierne at give embedsværket skylden for ministeren (den daværende) fejlinformerede vedr. tolke - til trods for ministeren havde fået korrekte oplysninger fra FKO, men desuagtet ikke brugte dem.

  Eller når MVR begejstret taler ministeren (den daværende) efter munden i et tåbeligt og fuldstændigt urealistisk forslag om at lave en aftale med vores nabolande om et fælles flyvevåben til håndhævelse af vores suverænitet - og dermed demonstrerer en grundlæggende uvidenhed om staters indbyrdes forhold - fremmede magter kan per definition ikke håndhæve ens suverænitet.

  Eller måske igen når pågældende påstod - at det ikke ville øge vores udsendtes sikkerhed i Helmand, at forstærke det danske styrkebidrag med en kampvognsdeling, da, og jeg citerer efter hukommelse: "at det kraftigere panser jo kun beskytter dem inden i kampvognene" - så ekspert på forsvarsområdet; nej.

 • Anmeld

  Thomas H. Jørgensen

  Sikken masse civile- og politiske eksperter man kan finde midler til at ansætte i forsvarsministeriet...Tankevækkende, især i betragtning af de militære eksperter/officerer bliver færre og færre i takt med de evindelige nedskæringer.

 • Anmeld

  Lars-Henrik Arvedsen

  "Sikken masse civile- og politiske eksperter man kan finde midler til at ansætte i forsvarsministeriet"

  Og den lovede nedskæring i "general"-segmentet blev kun til 2 styk - der fluks blev erstattet med et par DJØFFER i samme lønklasse. Og nu endnu flere civilister.

  http://www.b.dk/nationalt/ingen-besparelser-i-forsvarstoppen

 • Anmeld

  D.Staal

  Det gør næsten fysisk ondt at læse ovenstående artikel.