Kontroversiel departementschef får sparket

Den mest magtfulde mand i Forsvaret. Sådan er departementschef i Forsvarsministeriet, Lars Findsen, blevet betegnet gennem flere år. Og den nok mest upopulære mand - ikke mindst i sit eget ministerium. Men i morgen er det slut. Her starter Lars Findsen nemlig i sit nye job som chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse. ’

Den nuværende chef for FE, Thomas Ahrenkiel, konstitueres samtidig som departementschef indtil en ny er fundet. Dette bytte må alt andet lige udlægges som om at Findsen skulle ud af vagten. Ministeren ville have en ny departementschef. For der manglede jo ikke en FE-chef.

Lars Findsen har været departementschef siden 2007 og ikke just en populær mand. Sammen med koncernchef Bjørn Bisserup var han efter manges opfattelse de virkelige chefer for Forsvaret - ikke ministeren og forsvarschefen.

Login

 • Anmeld

  Emil fra Lønneberg

  En julegave til forsvaret!!!!

 • Anmeld

  Lars-Henrik Arvedsen

  Kunne man så håbe at Bisserup er den næste - forsvarsattache i Cambodia :-)

 • Anmeld

  Stefan Andersen

  Sikke dog en usympatisk og subjektiv artikel.

 • Anmeld

  Jack

  Så røg den sidste overlevende fra fange- og jægerbogssagen. En chef kan overleve at kvaje sig, hvis han stiller sig frem og tager ansvaret som en mand. Ingen chef, civil som militær, i et system som Forsvaret vil overleve som kujon og ved at bruge menneskelige skjolde, som i tilfældet her, hvor gode officerer, inklusive en FC, blev aflivet i Departementets overlevelseskamp. I Forsvaret bliver nogle tilgivet, men ingen bliver glemt.

 • Anmeld

  Lars-Henrik Arvedsen

  Der er heller ikke mange roser i Berlingske

  http://www.b.dk/nationalt/saa-faldt-forsvarets-civile-topchef

 • Anmeld

  WET

  Berlingske siger vel , uden for meget omsvøb , at manden er et dumt s..., og det er vel også det de mener om bisserup.

 • Anmeld

  WET

  Jeg beklager mit ordvalg i ovenstående. Dette skal på ingen måder tillægges avisen, og er ikke god tone en offentlig debat. Men artiklen er velskrevet og rammer meget godt ,det der tidligere har været fremført i kronikker i avisen.

 • Anmeld

  tomp

  Det er jo svært at modsige det faktum at BEGGE "fodtusser" er lige upopulære både blandt medarbejdere, chefer militære og civile.

  Jeg kender dem ikke,så jeg har ingen mening om dem, og begge må være RET så ubetydningsfulde, siden de kan UNDVÆRES. Men at være kujon,som de beskyldes for er jo straks lidt anderledes og utilgiveligt-

  De hverken er eller bliver nogensinde HELTE

 • Anmeld

  Emil fra Lønneberg

  Ifølge rygtebørsen bliver Bisserup den næste, og ingen vil formentlig begræde dette, når man direkte eller indirekte har været udsat for de to herrers ageren. Jeg vil i hvert fald kippe med splitflaget.

 • Anmeld

  Lars-Henrik Arvedsen

  I dagens Berlinger får den ordning af forsvaret, som Nick Hækkerup stod for sammen med Lars Findsen, kraftige hug:

  http://www.b.dk/nationalt/forsvar-paa-dybt-vand

 • Anmeld

  Jack

  Artiklen er ikke helt præcis. "Bemandingen", hvis hermed menes at fastsætte en strukturel organisering af besætningerne, er fjernet fra Marinestaben og ligger nu i en central afdeling (re-organisering af Forsvarets ledelse). "Bemandingen", hvis hermed menes at finde nogle gode folk at sætte i stillingerne, er fjernet fra Marinestaben og ligger nu decentralt hos den enkelte chef (HR strategien). "Bemandingen", hvis hermed menes at finde nogle gode civilister og gøre dem til soldater ligger under Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Så hvad er tilbage hos Marinestaben? Uddannelse af mellemledere og en mulighed for at afgive høringssvar til overliggende niveauer i faglige spørgsmål af sømilitær karakter.

 • Anmeld

  Lars-Henrik Arvedsen

  @ Jack

  Synes egentlig også at artiklen "Hård kritik af forsvarets ledelse" der kun findes i den trykte udgave var bedre.

 • Anmeld

  Jack

  Okay, den har jeg så desværre ikke fået læst endnu.