Hvornår kommer kampfly-beslutningen?

Overskriften på dette indlæg er det spørgsmål, som nytkampfly.dk’s redaktør i øjeblikket får flere gange om ugen fra høj såvel som lav. Jeg ved det dog ikke præcist, men lad os se på hvornår det måske kunne være.

Lad os først lige ridse det forventede forløb op. Først fremlægger regeringen beslutningsgrundlaget sammen med sin anbefaling af flytype og antal samt et bud på hvordan købet skal finansieres. Så venter en stor, herlig og skøn offentlig debat, sådan som forsvarsminister Peter Christensen har stillet os i udsigt. Parallelt med det, vil forsvarsforligskredsen have en række af møder, hvor man kan få afklaret usikkerheder, få svar på detaljespørgsmål og få embedsmændene til eventuelt at producere nye beregninger indtil politikerne er trygge ved at træffe et typevalg. Et forløb, som vil tage mindst en måned og med stor sandsynlighed mindst to måneder.

Hvornår kunne man så tænke sig, at regeringen vil skyde processen i gang ved at fremlægge beslutningsgrundlag og indstilling? Lad os se på fire muligheder:

Login