GMO-fødevarer mindre farlige end konventionelle
Claus Iversen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Spørgsmål:
"Hvorpå bygger EU's forbrugerkommissær sin udtalelse om, at det nu er videnskabeligt bevist, at GMO i fødevarer ikke udgør nogen sundhedsfare for forbrugerne, og er ministeren enig i denne vurdering?"
Fødevareministerens svar:
"Genmodificerede fødevarer skal forhåndsgodkendes, hvilket betyder at disse fødevarer skal være vurderet og fundet i orden, inden de må markedsføres.
De GMO-fødevarer, som er på markedet i dag, er således godkendt på baggrund af en individuel risikovurdering, herunder af de sundhedsmæssige konsekvenser.
De krav, som indgår i Kommissionens forslag om GM-foder og fødevarer, er i korthed som følger:
Jeg kan tilføje, at de sundhedsmæssige analyser af GMO-fødevarer er langt mere omfattende end for tilsvarende fødevarer, der ikke er genetisk modificeret, og fagligt vurderes sikkerheden ved GMO-fødevarer at være fuldt på højde med andre fødevarer fremstillet på traditionel vis."