Kun 10 danske fly i fællesindkøb

Hvis F-35 programmet og Lockheed Martin kan blive enige om prisen for et stort tre-årigt indkøb af F-35 fly, så kommer fællesindkøbet kun til at omfatte 10 danske fly og ikke 17, sådan som tidligere forsvarsminister Peter Christensen oplyste i et samråd i oktober.

Det slog forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen fast, da han på sin fjerde dag som forsvarsminister torsdag var i samråd i Folketingets forsvarsudvalg.

Det fællesindkøb, som efter planen skal forhandles på plads inden udgangen af 2017, omhandler de produktionsserier der kaldes lot 12, 13 og 14. Det er fly, der skal produceres i 2020, 2021 og 2022. I de år er det planen, at Danmark skal modtage henholdsvis 0, 4 og 6 fly. Altså 10 danske fly i alt.

Login

 • Anmeld

  KimE

  Det verkar som att Danmark inte kommer att anfalla Sverige från luften i alla fall(Danmark är det land som kränkt svenskt luftrum utan tillstånd flest gånger under senaste året).

  Gör ett avtal med Sverige om att skydda Dansk luftrum medan det finns gott om jas39c(innan de plockas på reservdelar)tills/om Danmark får förmågor att skydda ert luftrum igen.

 • Anmeld

  leif

  Jo KimE men vi har dog ikke bombet hinanden endnu.Jeg havde også gerne set Gripen,men jeg er ikke poliitker og har ingen penge!!!!

 • Anmeld

  Dan

  Nogen gange er det jo nødvendigt at krænke Sverige lidt. Vi må jo passe på Skåne når I ikke selv kan KimE.

  http://www.bt.dk/udland/hemmeligholdt-drama-i-paasken-danske-jagerfly-sendt-i-luften

 • Anmeld

  Gerd Berlev

  Easy Access aftalen giver mulighed for, at de nordiske lande kan flyve, sejle og køre i hinandens territorier med militære kapaciteter i fredstid.

 • Anmeld

  KimE

  Jo jag vet,det är ingen som är arg över att danska plan genar lite men militären registrerar det som en överträdelse.

 • Anmeld

  JC Jensen

  @KimE Det er en overtrædelse som er aftalt i vores militære samarbejde http://www.government.se/government-of-sweden/ministry-of-defence/

 • Anmeld

  GD

  Block 4 fra lot 15. De første 10 bliver så leveret til DK som 3F og resten som 4.1 eller senere.