Dagens podcast: Danmark, Iran og afslutningen på Første Verdenskrig

AJOUR: Vi kan ikke længere gå ud fra den internationale liberale verdensorden som udgangspunkt for vores sikkerhedspolitik. Ja, det har noget med Trump at gøre, men ikke kun. Statskundskabsprofessor Mikkel Vedby Rasmussen er i studiet.

Foto: Richard Drew/AP/Ritzau Scanpix
Esben Schjørring

Abonner via iTunes her| Find os i Spotify her | RSS-feed her

På søndag klokken 11 om formiddagen stopper mange op og holder to minutters stilhed. I hvert fald i den britiske og amerikanske del af verden.

Her mindes man de faldne fra især Første og Anden Verdenskrig. Men vi burde også tænke alvorligt over, at den verdensorden med FN, Nato og EU i spidsen, som Vesten opbyggede for at forhindre en ny omgang død og ødelæggelse, er i alvorlig krise.

Sådan lyder det fra Mikkel Vedby Rasmussen, professor i international politik ved Københavns Universitet i hans klumme i det kommende Altinget: magasin.

"Når afstanden mellem verden, som den er, og verden, som man taler om den i FN og andre globale organisationer, bliver for stor, holder organisationerne op med at have relevans for de faktiske problemer, vi står overfor, og så mister de deres autoritet. Det er ikke kun FN, som har det problem. Nato og EU oplever det samme," skriver han.

Magasinredaktør Esben Schjørring har ham i studiet for at få forklaret, hvad det betyder, og hvorfor krisen mellem Danmark og Iran er et godt eksempel på en ny tid.

Abonner via iTunes her| Find os i Spotify her | RSS-feed her

Er du endnu ikke abonnent på Altinget: magasin, så kan du bestille det lige her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mikkel Vedby Rasmussen

Professor og dekan, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1997), MSc International Relations (London School of Economics 1995), ph.d. (Københavns Uni. 2000)

0:000:00