Forsvarschef håber på arbejdsro

UDRULNING: Forsvarschef Bjørn Bisserup er nu klar med sin plan for, hvordan det danske forsvar skal skrues sammen i fremtiden, hvor det tilføres flere penge, skal vokse og blive mere operativt.

Foto: Forsvaret
Andreas Krog

Det danske forsvar sover aldrig. Der er altid nogen på vagt eller på opgave. Men ligesom det øvrige danske samfund, så går en stor del af Forsvarets omkring 14.000 ansatte på sommerferie i de kommende uger. Det kan de gøre med en form for vished om, hvordan deres arbejdsplads vil se ud og blive organiseret i de kommende år.

Forsvarschef Bjørn Bisserup er nemlig nu klar med den såkaldte implementeringsplan, der lægger skinnerne for udrulningen af det forsvarsforlig for 2018–2023, som blev indgået i slutningen af januar i år. Forliget tilfører 12,8 milliarder kroner til det danske forsvar over de næste seks år. Det skal gøre Forsvaret større og give mere operativ kapacitet.

Forliget adskilte sig fra tidligere tiders forlig ved ikke at gå så meget i detaljerne med, hvordan beslutningerne konkret skulle gennemføres. Det blev overladt til forsvarschefen at lægge en plan for. Det har han gjort nu. (Læs Forsvarschefens gennemgang af planen her).

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00