Rusland invaderer Ukraine – hvad sker der nu?

Ruslands præsident Vladimir Putin valgte den store hammer i værktøjskassen, da han torsdag morgen sendte tropper ind i Ukraine. Nu skal EU mødes for at aftale, om man svarer igen med "atombomben" blandt de sanktioner, der kan ramme Rusland økonomisk. Hør mere i dagens Ajour.

Foto: Russian Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Putin valgte den ”store invasion”, da russiske tropper angreb Ukraine torsdag morgen. Og nu venter alle på, hvordan EU svarer igen.

Ukraine er ikke medlem af Nato, og derfor kan Vesten ikke gå ind med Nato-tropper – for så havde vi en tredje verdenskrig, forklarer Altingets forsvarsredaktør Andreas Krog.

I stedet forsøger EU at ramme Rusland med sanktioner, og denne gang bliver det ”de mest omfattende sanktioner, Rusland nogensinde har set”, sagde blandt andre udenrigsminister Jeppe Kofod torsdag morgen.

Forsvarsredaktøren fortæller i dagens Ajour om den størst mulige sanktion, eller ”atombomben” blandt sanktioner mod Rusland, som internationale eksperter kalder den – som vil gøre det svært for russerne at handle med resten af verden.

Han svarer også på, hvordan den russiske invasion minder om den af halvøen Krim i 2014, og om det nu er realistisk, at Ukraine bliver medlem af Nato. Hør mere om det i dagens Ajour.

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Vladimir Putin

Præsident, Rusland
jurist (Sankt Petersborgs Statsuniversitet)

Jeppe Kofod

Selvstændig rådgiver i Kofod Global, fhv. udenrigsminister, MF og MEP (S)
BA.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), MA i public administration (Harvard 2007)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00