Mette Hjermind Dencker
 svarer 
Magnus Heunicke

Mette Hjermind Dencker (DF) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om ansvaret for udenlandske sportsudøveres og militærfolks helbred og sikkerhed alene påhviler det sundhedspersonale, de har taget med, så det danske sundhedsvæsen ikke skal påtage sig nogen risiko ved det

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 142, Spørgsmål 3
Kan ministeren bekræfte, at ansvaret for udenlandske sportsudøveres og militærfolks helbred og sikkerhed alene påhviler det sundhedspersonale, de har taget med, så det danske sundhedsvæsen ikke skal påtage sig nogen risiko ved det?

Svar fra mandag den 21. marts 2022
”Kan ministeren bekræfte, at ansvaret for udenlandske sportsudøveres og militærfolks helbred og sikkerhed alene påhviler det sundhedspersonale, de har taget med, så det danske sundhedsvæsen ikke skal påtage sig nogen risiko ved det?” Svar:

I det omfang det er det medrejsende sundhedspersonale, der varetager behandlingen af henholdsvis udenlandske sportsudøvere eller personer fra fremmede militære styrker, vil det være dette sundhedspersonale, der er ansvarlige for behandlingen, og behandlingen foregår uden for det danske sundhedsvæsen.

Der kan dog forekomme situationer, hvor enten udenlandske sportsudøvere eller personer fra fremmede militære styrker bliver behandlet af dansk sundhedspersonale, fx hvis den pågældende får behov for behandling inden for det almindelige danske sundhedsvæsen. Det kan fx være, hvis vedkommende har brækket benet og har behov for hospitalsbehandling i det danske sundhedsvæsen. I den situation vil behandlingen skulle ske under iagttagelse af de generelle regler i sundhedsloven og autorisationsloven, og det behandlende sundhedspersonale vil skulle opfylde reglerne i sundhedslovgivningen.
0:000:00