Energiselskaber skal finansiere inflationshjælp med ”overnormal” profit, men de tror ikke på regeringens regnestykke

Et nyt indtægtsloft på visse elproducenter skal give 400 millioner kroner til forhandlingerne om ny inflationshjælp. Men energipriserne er faldet, så det er svært at se, regeringen kan hente pengene ind, siger Kristian Jensen fra Green Power Denmark.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), finansminister Nicolai Wammen (S) og økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) afholder doorstep om forhandlingerne om ny inflationshjælp. 
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), finansminister Nicolai Wammen (S) og økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) afholder doorstep om forhandlingerne om ny inflationshjælp. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Danske energiselskaber skal levere 400 millioner kroner af deres ekstraordinære store indtjening på energikrisen til forhandlingerne om ny inflationshjælp, hvis det står til regeringen.

Men det beløb er alt for højt, vurderer Green Powers Denmark, som ofte regnes som talerør for den danske energisektor.

Vi tænker det lidt har været stor ståhej for ingenting.

Kristan Jensen
Direktør, Green Power Denmark

”Set i forhold til det prisniveau, der har været siden 1. december, og det prisniveau, vi vurderer, der vil være til udløbet af aftalen den 30. juni, så har vi svært ved at se, at de kan hente 400 millioner kroner ind,” siger Kristian Jensen, direktør i Green Power Denmark.

0:000:00