Regeringen nåede det ikke – efter valget venter opgaven, som kan koste lige så mange milliarder som oprustningen af forsvaret

Trods pres fra alle sider fik miljøminister Lea Wermelin (S) ikke taget hul på de længeventede forhandlinger om en national plan for klimatilpasning i denne valgperiode. Vi har slået et stort brød op, siger hun.

Område omkring Frederikssund, der gør sig klar med watertubes til forhøjet vandstand, når stormen Malik rammer. Fra januar 2022. 
Område omkring Frederikssund, der gør sig klar med watertubes til forhøjet vandstand, når stormen Malik rammer. Fra januar 2022. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten ØyenHjalte T. H. Kragesteen

Klimaforandringerne venter på ingen. Men hvordan Danmark skal beskytte sig imod de stigende vandmasser, der følger med, skal vi vente på en ny regering, for at få svar på.

For selvom arbejdet med en national plan blev skudt i gang i 2020, så måtte Folketingets politikere vente forgæves i denne valgperiode på regeringens varslede udspil.

Vi ved, at det er nogle dyre projekter. Men vi ved også, at det er endnu dyrere at lade være.

Lea Wermelin (S)
Miljøminister

Fra ordførere lyder, at forhandlingerne skulle være startet i januar i år – samme måned som stormen Malik i øvrigt kastede blæst ind i fjorde og bugter, så blandt andet ældre borgere måtte evakueres ved Roskilde Fjord, mens beredskab kæmpede for at holde vandet ude af vikingemuseet i bunden af fjorden.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00