Norfors-formand frygter konkurs og kæmpetab til ejerkommuner: Det handler ikke om DUT, men om ekspropriation

Det nordsjællandske affaldsselskab Norfors vil ifølge bestyrelsesformand og borgmester at gå konkurs og efterlader ejerkommuner med regningen, hvis Folketinget gennemfører liberalisering af affaldsforbrænding. Han vil kæmpe for erstatning for ekspropriation.

Morten Slotved (K) er både borgmester i Hørsholm Kommune og bestyrelsesformand for Norfors. Han mener ikke, at KL's krav om kompensation af kommunerne for tab på forbrændingsanlæg er nogen løsning for de fem kommuner bag Norfors, hvis anlægget går konkurs.<br>
Morten Slotved (K) er både borgmester i Hørsholm Kommune og bestyrelsesformand for Norfors. Han mener ikke, at KL's krav om kompensation af kommunerne for tab på forbrændingsanlæg er nogen løsning for de fem kommuner bag Norfors, hvis anlægget går konkurs.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

KL vil presse regeringen til at kompensere kommunerne for deres samlede tab på en selskabsgørelse af deres affaldsforbrændingsanlæg.

Men det er ikke den store hjælp for de fem nordsjællandske kommuner, der ejer affaldsselskabet Norfors.

Her forventer bestyrelsesformand og Hørsholm-borgmester Morten Slotved (K), at den nye lovgivning om selskabsgørelse af forbrændingsanlæggene vil føre til en hurtig konkurs.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00