Tre selskaber står bag 20 af regeringens 32 energiparker

Et mindre antal private virksomheder står bag udpegningen af størstedelen af de tusindvis af hektar jord, regeringen vil have omdannet til nye energiparker for vedvarende energi. Borgmestre kræver lokal hånd i hanke med udviklingen.*

I oktober præsenterede klimaminister Lars Aagaard (M) et udspil om energiparker, hvor en mindre antal investeringsselskaber står bag hovedparten af de foreslåede områder.<br>
I oktober præsenterede klimaminister Lars Aagaard (M) et udspil om energiparker, hvor en mindre antal investeringsselskaber står bag hovedparten af de foreslåede områder.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Kapitalstærke virksomheder har i stor stil fået skrevet projekter ind i regeringens forslag om at etablere 32 såkaldte energiparker for vedvarende energi rundtom i landet.

Det viser Altingets kortlægning af, hvilke virksomheder og kommuner der har indmeldt de områder, som er kommet med i regeringens udspil fra oktober.

Tre selskaber står alene bag 20 af områderne, som alle er placeret i det centrale og sydlige Jylland. Og det uden at de lokale planlæggere i kommunerne nødvendigvis er blevet hørt.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00