Morten Messerschmidt
 svarer 
Lars Aagaard Møller

Er ministeren enig i, at vilkår for opsætning af vedvarende energi bør drøftes i Folketinget og i Klima-, Energi- og Forsyningsvalget?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 605

Er ministeren enig i, at vilkår for opsætning af vedvarende energi bør drøftes i Folketinget og i Klima-, Energi- og Forsyningsvalget, og at ministeren løbende bør orientere udvalget om arbejdet med implementeringen af VEIII-direktivet?

Svar fra fredag den 1. marts 2024

Regeringen drøfter løbende opsætning af vedvarende energi med Folketingets partier, både i forligskredse og med Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, når der eksempelvis afholdes teknisk gennemgang af nye lovforslag.

Ifm. implementering af VEIII-direktivet blev Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget inviteret til en mundtlig orientering den 7. februar 2024, hvor udkast til lovforslag om tilladelsesbestemmelserne med implementeringsfrist d. 1. juli 2024 blev gennemgået. Jeg takker i den forbindelse for den konstruktive drøftelse med de fremmødte ordførere. Det er min hensigt, at udvalget ligeledes inddrages forud for udmøntning af lovforslaget i bekendtgørelser. På samme vis er det min hensigt at orientere udvalget forud for, at lovforslag, der implementerer øvrige bestemmelser i VEIII-direktivet, sendes i høring.

0:000:00