Lise Bech
 svarer 
Lars Aagaard Møller

Hvordan undgås det, at fjernvarmekunderne bliver afhængige af én eller få virksomheders produktion af overskudsvarme for at have en stabil varmeforsyning til en overkommelig pris?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, Spørgsmål 359

Hvad vil ministeren gøre for at undgå, at fjernvarmekunderne bliver afhængige af én eller få virksomheders produktion af overskudsvarme for at have en stabil varmeforsyning til en overkommelig pris og dermed bliver afhængige af, at virksomhederne ikke pludselig lukker?

Svar fra tirsdag den 7. maj 2024

Jeg er generelt af den opfattelse, at det som udgangspunkt er fjernvarmevirksomhedernes ansvar at indgå hensigtsmæssige kontrakter om overskudsvarme, der tager højde for de særlige karakteristika, som overskudsvarme har, sammenlignet med andre typer af varmeleverancer. Jeg henviser herudover til mit svar på KEF alm. del – spm. 358.

0:000:00