Om  
Jesper Berg

Tidligere direktør i Finanstilsynet skal være rådgiver for CIP Fonden

Jesper Berg tiltræder 1. juni som rådgiver for CIP Fonden. Han er til hverdag tilknyttet Rud Pedersen som senior rådgiver.

I 2022 sagde Jesper Berg op som direktør for Finanstilsynet. Det kom senere frem, at de afgående direktør var tiltalt for vold mod en p-vagt. Han blev senere kendt skyldig.
I 2022 sagde Jesper Berg op som direktør for Finanstilsynet. Det kom senere frem, at de afgående direktør var tiltalt for vold mod en p-vagt. Han blev senere kendt skyldig.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

Forhenværende direktør i Finanstilsynet og Nykredit-topchef Jesper Berg bliver ved udgangen af maj tilknyttet CIP Fonden som seniorrådgiver. 

Det skriver CIP Fonden i en pressemeddelelse. 

Ledende partner i Fonden Charlotte B. Jepsen ser frem til at få "en af de personer i Danmark med størst indblik i den finansielle sektor og de samfundsøkonomiske udfordringer generelt" med på holdet. 

Og Jesper Berg understreger selv, at han glæder sig til at bidrage til Fondens arbejde med den grønne omstilling. 

Jesper Berg har tidligere været bankdirektør for Nykredit samt direktør for Finanstilsynet, hvor han sagde op i marts 2022.

Efter Bergs opsigelse kom det frem, at han var blevet dømt skyldig i at spytte på en p-vagt, hvilket udløste en betinget dom, 2.500 kroner i bøde og en betinget frakendelse af førerrettelsen.

Siden marts 2023 har han været i folden hos public affairs-bureauet Rud Pedersen, hvor han er seniorrådgiver

Berg er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Berg

Seniorrådgiver, Rud Pedersen, skribent, Frihedsbrevet, partner, Goodlife og Eden River, Formand, One Health Insurance, Rådgiver for finansielle virksomheder, Ekstern Lektor, CBS, Institut for Finansiering, Københavns Universitet, Økonomisk Institut,
cand.polit. (Københavns Uni. 1984), MBA (IMD), 2005

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024