Om  
Jesper Berg
Kristian Vie Madsen

Finanstilsynets direktør siger op

Den finansielle verdens vagthund – Finanstilsynet – skal på jagt efter en ny direktør. Det sker, efter at Jesper Berg har valgt at indgive sin afskedsbegæring oven på otte år på posten. 

Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, har valgt at indgive sin afskedsbegæring. Tilsynet skal derfor på jagt efter en ny direktør. 
Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, har valgt at indgive sin afskedsbegæring. Tilsynet skal derfor på jagt efter en ny direktør. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Direktøren i Finanstilsynet og Nykredits tidligere øverste chef, Jesper Berg, har indleveret sin afskedsbæring. Han stopper som direktør for Finanstilsynet i løbet af april måned. 

Det oplyser Finanstilsynet i en pressemeddelelse fredag. 

"Det har været en fantastisk oplevelse at være direktør for Finanstilsynets 400 medarbejdere i næsten otte år. Men det er også et hårdt job, der stiller store krav og slider på en. 6. april fylder jeg 64 år, og jeg har heldigvis nogen, der vil passe på mig, og som jeg også gerne vil bruge mere tid sammen med," begrunder Jesper Berg sin afsked med Finanstilsynet med.  

Vicedirektør Kristian Vie Madsen vil stå i spidsen for tilsynet, indtil at en ny direktør for den finansielle vagthund er fundet. 

Jesper Berg har været øverste vagthund i tilsynet siden 2015, hvor han blev indsat på posten af daværende erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V). 

Foruden sin tid som direktør i Nykredit, har Jesper Berg været ansat i Den Europæiske Centralbank samt Nationalbanken. 

Han er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Berg

Seniorrådgiver, Rud Pedersen, skribent, Frihedsbrevet, partner, Goodlife og Eden River, Formand, One Health Insurance, Rådgiver for finansielle virksomheder, Ekstern Lektor, CBS, Institut for Finansiering, Københavns Universitet, Økonomisk Institut,
cand.polit. (Københavns Uni. 1984), MBA (IMD), 2005

Kristian Vie Madsen

Vicedirektør, Finanstilsynet
cand.scient.oecon. (Aarhus Uni.)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024