Byggeriet vil høres i energispareforhandlinger

HØRING: En række eksterne aktører vil have indflydelse på energispareforhandlingerne, som foregår netop nu. Det er Dansk Energi skeptisk over for, men Martin Lidegaard har tænkt sig at inddrage dem.
Håndværkerrådet, FRI, TEKNIQ og Dansk Byggeri ønsker at blive hørt omkring energispareaftalen.
Håndværkerrådet, FRI, TEKNIQ og Dansk Byggeri ønsker at blive hørt omkring energispareaftalen.Foto: Colourbox.dk
Morten Øyen

Så længe, at det er sådan, at energiselskaberne, gas og fjernvarme, el og olie har forpligtigelsen, så må man leve med, at det er os, der forhandler.

Lars Aagaard
Adm. direktør, Dansk Energi
Fakta
Energispareaftalen betyder, at energiselskaberne skal yde en konkret indsats, der medvirker til realisering af en energibesparelse hos en slutforbruger, der ikke ville være sket uden selskabets indsats. Det kan f.eks. være gennem rådgivning, faglig bistand eller finansiel bistand, herunder tilskud til gennemførelse af energibesparelser.
Ifølge energiaftalen fra marts skal energiselskabernes indsats på området øges med 75 pct. i perioden 2013-2014 og med 100 pct. i perioden 2015-2020 i forhold til indsatsen 2010-12.

Kilde: ens.dk og kemin.dk
Rådgivende ingeniører, VVS'ere, murere, tømrere med flere vil gerne tages med på råd i de energispareforhandlinger, som foregår netop nu. Det fremgår af et fælles brev fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), TEKNIQ, Håndværkerrådet (HVR) og Dansk Byggeri til klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

I brevet hedder det:

"Eksterne aktører, som er væsentlige parter i energispareindsatsen, bør have indflydelse på udformningen af den aftale, der skal styre en markant del af den fremtidige danske energispareindsats."

Ifølge organisationerne vil det kunne ske ved at få mulighed for at kommentere energiaftalen - altså give et slags høringssvar - inden aftalen bliver endeligt vedtaget mellem ministeren og energiselskaberne.

0:000:00